Flint Ink

In januari 1996 start ik bij Manders-Premier, een producent van drukinkt, met vestigingen in Nederland, Engeland en Zweden. Als logistics manager ben ik werkzaam in ’s-Gravenzande, waar de zogenaamde heatset inkten worden geproduceerd. De afdeling verkoop binnendienst, bedrijfsbureau, inkoop, magazijn en expeditie vallen onder mijn verantwoordelijkheid. Door een overcapaciteit van drukinkt wordt er regelmatig gefuseerd en in 1998 neemt Flint Ink, een Amerikaans bedrijf de Manders-Premier groep over.

Vanaf dat moment rapporteer ik als Information Systems Application Manager Europe aan het Amerikaanse hoofdkantoor en houd mij bezig met de implementatie van een ERP pakket (Movex) in de Europese vestigingen. Hierbij werden de noodzakelijke reizen gemaakt naar Detroit (MI), Wolverhampton (U.K.), Helsingborg (S), Tampere (FI) en Wrexham (Wales)

Movex

 

Tevens wordt in ’s-Gravenzande in samenwerking met consultants, een blauwdruk opgesteld voor alle bedrijfsprocessen, hetgeen tot betere prestaties moet leiden. Ik ben in verschillende projectgroepen werkzaam.

Ook wordt een tijdsregistratie systeem geïmplementeerd en de voorbereidingen getroffen voor barcodering.  In 2002 volgt er een grote fusie met Gebr. Schmidt uit Frankfurt en bestaat het concern uit zo’n 7.000 fte’s.

Vanaf 2003 rapporteer ik weer aan de Europese vestiging met als taak de productieplanning en voorraden van de ’s-Gravenzandse vestiging, tevens belast met de controle op de jaarlijkse inventarisatie.

Dan wordt de Flint-Schmidt organisatie overgenomen door CVC (een investeringsmaatschappij), waardoor er 12.000 fte’s werken bij de organisatie. Er wordt besloten dat er een nieuw ERP pakket geïmplementeerd dient te worden en de keuze valt op SAP. Naast de functie op lokaal niveau word ik gevraagd om in het team plaats te nemen voor Materials Management en Packaging.  Na een langdurige voorbereiding wordt SAP in 2005 “live” gezet.

Ik word door Brinkman B.V. gevraagd om bij hen in dienst te komen als product manager en verlaat de Flint Group in mei 2005.

Voor meer informatie bezoek de website van Flint Group: www.flintgrp.com

 

delen met je netwerk?Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter